Jeg vil være et troll!

Noen ganger...så svir det i fingrene etter å komme med giftige kommentarer i kommentarfelt.  Noen ganger så lurer jeg på om mine medmennesker har alle sauene hjemme når jeg leser hva de kan rive av seg.   Andre ganger lurer jeg på om disse giftige, uvitende og kanskje til og med litt dumme folka virkelig TROR de endrer, eller hjelper noen med alt våset de river av seg.  

Sosiale media og kommentarfelt kan være med på å vise hva som rører seg i norges befolkning, men jeg frykter at de reflekterte innleggene drukner i påstander om å hive Støre , Mulla Krekar, flyktninger osv på hodet og ræva ut av landet.  Sånn som kommentarfelter fungerer i dag, har de dessverre gitt en arena for å slenge av seg alt man måtte komme på i farta. Godt eller vondt, men mest i avsky.

Dessverre kommer ikke sosiale media-plattformer med en redd-meg-fra-meg-selv-funksjon, men jeg tenker det kanskje kunne være en god idé.  Noen ganger, så er det tilløp til en kostruktiv debatt som noen av våre politikere kanskje burde få med seg. Men så...like sikkert som julaften, så dukker det opp en eller annen knøl med analsaft i hjernen som skylder på der rød-grønne....AP-pamper...innvandrere.. eller hvem som helst egentlig.  

Er det virkelig så lite filter mellom hjerne og fingre at det er greit å spy av seg hva som helst?  Finnes det noen som helst slags form for mulighet for å reflektere LITT før man bare skriver noe skit som er vaskelig å ta på alvor?  Og om jeg skulle ta alle disse på alvor, så er det skremmende at alle disse faktisk har stemmerett og kan være med å påvirke hva som skal være gjeldende politisk agenda i Norge....  

Noen ganger så vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte når jeg leser oppgulp fra lite opplyste folk.  Og det er på en måte likegyldig hva saken handler om.  Nå må dere ikke tro at jeg kaller dere for dumme, for det er man født med, og kan ikke endres. Viljen til å reflektere, til å skaffe seg kunnskap, DEN lærer man. Og da har man gjort et valg. Problemet er at opplyste og reflekterte mennesker skremmes bort fra kommentarfeltene på grunn av all idiotien, og alle tullingene som er så fastlåst i sine hoder at de ikke evner å se lenger enn nesetippen.  For eksempel er det framsatt krav om stengte grenser.  Nå er det innført grensekontroll, og da jamres det over at man må ha med leigitimasjon og pass på harrytur. Hva TRODDE du stengte grenser betydde da? 

Når dere deler innlegg fra nettsteder som fyret, jewsnews e-avisa osv, og lar dere opprøre over feite krigsoverskrifter, så vit følgende:

Pressen har et ansvar for å vise til fakta i saker, ikke følerier. E-avisa er satire, så ingenting herfra kan under noen omstendigheter tas til inntekt for hverken det ene eller det andre.  Bare uopplyste og kunnskapsløse folk gjør det. Om du ble fornærmet nå, så kanskje du er en?  Dr. Sheldon Cooper sa: "One cries when one is sad.  I cry when people are stupid, because it makes me sad".  Og det oppsummerer egentlig greit.

Ytringsfrihet, roper de, men er så innmari mobbet og trakassert når noen mener noe annet enn dem. Respektér at andre mener noe annet enn deg!  Men det trenger jeg ikke.  Jeg kan synes at dine meninger er forkastelige, idiotiske, hatefulle og fullstendig på villspor, men på lik linje som at DU har rett til å rive av deg, det som jeg ser som  usakligheter, så har JEG den samme retten.  Respekt har ingenting med saken og gjøre.  Og at politiet nå overvåker kommentarfelt for å luke ut drapstrusler og trusler om vold, så er DET en direkte konsekvens av manglende filter.  Hvis noe kan leses av 20-30 personer, så er det ytret i offentlighet. Ferdig snakka. Og om noen syns at de skal ha rett til å slenge om seg med trusler, så er politiets nærvær legitimt.

Så hva er poenget mitt spør du kanskje?  Akkurat det er jeg også litt usikker på faktisk.  Kanskje jeg rett og slett hadde lyst til å være et troll?  Kanskje jeg også har lyst til å lire av meg usakligheter, kalle folk idioter, og bare være generelt ubehagelig? Kanskje jeg har lyst til å bare sukke og stønne litt om noe som irriterer meg? 

Jeg vil OGSÅ være et troll!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

trinestenersen

trinestenersen

42, Hammerfest

Halvgammel røy med litt for mange tanker. Noen ganger må jeg bare få det sagt. Liker å strikke. Gretten bedreviter...

Kategorier

Arkiv

hits