En førjulsfortelling

Det var en gang en liten dame som skulle på julehandel.  I veska hadde hun Visakort, en lang liste med navn og aldre, samt en ønskeliste fra sine gudbarn.  

Denne dama hadde også et budsjett, men det hadde hun ikke på noen lapp.  Hun skulle kjøpe fjorten julegaver, som totalt ikke kunne koste over 2000,- Det betød at hun måtte forsøke som best hun kunne å finne noe fint, men uten å ta løs, fordi det rett og slett ikke FANTES mer penger å kjøpe julegaver for.  Dama ble svettere enn svettest da hun oppdaget hvor lite hun egentlig kunne få for pengene sine,men var fortsatt fast bestemt på at oppgaven skulle løses. Den MÅTTE bare løses, for hvis ikke hadde hun ingen valg, annet enn å ty til bankran, prostitusjon eller andre ulovligheter, for å skaffe mer penger. 

Etter å ha gått rundt i butikker, rekognosert og tenkt, fant dama en café,  brukte 20 kroner på en kopp kaffe, og satte seg ned ved et bord for å tenke litt.  Hun regnet kjapt over at om hun brukte 100 kroner på ti julegaver, ble det 1000 igjen å kjøpe de siste fire.  Da kunne den litt mer perifere familien få noe ganske fint, og om hun brukte 250 kroner hver på de siste fire, så ville de få noe VELDIG fint. Men så kom hun på at det var to stykker hun hadde glemt å sette på lista, og da ble regnestykket et annet.  Etter å ha tenkt litt på det også, så kom hun fram til at om hun brukte 80 kroner på de nå tolv gavene, så ville regnestykket gå opp likevel.

Glad og fornøyd tok dama veska si og lista, og gikk for å handle.  Men tenk overraskelsen da hun oppdaget at nesten ingenting kostet under 149? Dama lette og lette, og fant tilslutt et par riktig fine nisser til under hundrelappen, en liten juleengel, og noen veldig pene lys. Dette havnet innafor budsjettet heldigvis.  Men så var det barna på lista da... DER var det sannelig ikke mulig å havne innafor budsjettet om de skulle få noe de ønsket seg...  Dama ble SVÆRT ulykkelig når hun oppdaget dette, men nå var kaffepengene brukt opp, og det gikk ikke av å sette seg på café for ny runde med tenking.  FF&#%&/#&  tenkte dama, "hva nå"?  Og hun så sikkert akkurat like dum ut som hun følte seg, der hun sto med posen sin, veska, og bare lite penger å kjøpe gaver for.  

Heldigvis var det godt med tid igjen til jul, og dama bestemte seg for å gi skinnflatt faen i hva barna ønsket seg til jul.  Hun satte kursen mot nærmeste garnbutikk, fordi hun hadde strikkepinner, ikke var redd for å bruke dem, og fordi varme, hjemmestrikkede sokker ikke koster mye penger å lage. Dama ble svært fornøyd når hun kunne kjøpe julesokkegarn til ALLE på lista, uten at det kostet mer enn kr 200 tilsammen. Hun hadde nemlig kjempeflaks og fant garn som var i en restekurv til nedsatt pris. 

Dama labbet glad og fornøyd hjem,for å fyre i gang strikkepinnene. 

Så fins det noen moral i historien?  Egentlig ikke, hadde bare lyst til å jamre litt over julegavepresset, og at ikke alle kan rive fram storvisakortet sånn rett før jul... Og at det ikke er alle som bare kan kjøpe og kjøpe.  Heldigvis for min del er jeg ganske fingerferdig, og KAN strikke julegaver. Og det er litt koselig å tenke på den som skal få strikketøyet mitt mens jeg holder på.  Men det er ikke gratis DET heller. 

Det jeg derimot ville satt ekstra pris på å få til jul, koster lite. Jeg ønsker meg en invitasjon til å sludre over et glass vin, som er en perfekt venninnegave. Jeg ønsker meg et gavebrev på en husvask,  og en koselig middagsinvitasjon.  Jeg ønsker meg en invitasjon til å gå en tur sammen, gjerne med hund, og at vi kan ta en picknic i skogen , med brødskiver og kakao. Kort fortalt, jeg ønsker meg at noen vil sette av en ettermiddag eller kveld til bare å henge med meg. For etter jul, når alle har mistet julestemningen, så hadde det vært koselig at vi kunne prioritere tid sammen da også.

DET hadde gjort meg rørt, og gitt meg varm julestemning. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

trinestenersen

trinestenersen

42, Hammerfest

Halvgammel røy med litt for mange tanker. Noen ganger må jeg bare få det sagt. Liker å strikke. Gretten bedreviter...

Kategorier

Arkiv

hits