Valentin meg både her og der....

Nå er den endelig over for i år...Valentindagen.  Denne dagen med hjerter, og blomster, og svulstige kjærlighetserklæringer, og alle skal bare elske, og elske, og date, og være så innmari lykkelige at det er til å få mark av!  

Personlig har jeg ikke noe særlig godt forhold til Fjolle-Valentindagen.  Jeg  synes all denne romantikken blir påtvunget og anstrengt.   Og for alle oss som faktisk ikke deler denne dagen med noen, litt sår.

Denne dagen blir det nemlig riktig påfallende at man er alene. At det ikke vanker frokost på senga, eller så mye som en bitteliten, halvvissen blomst engang.... 

Nå er det ikke sånn at jeg ønsker meg en partner for enhver pris, men akkurat på Valentindagen er det akkurat som om vi single er litt eksludert.  Vi har ingen som peprer oss med hjerter, eller kommer med sjokolade.  Vi havner litt i en romantisk bakevje, og der hender det ikke stort.

"Du kan vel bare kjøpe deg blomster sjøl da", tenker du kanskje?  Og JA, jeg bruker faktisk å kjøpe blomster til meg selv. Jeg gleder meg over deres skjønnhet, helt til de visner og blir brune, krøllete minner om fordums skjønnhet. Og da blir jeg faktisk litt trist.  Ikke bare fordi blomstene mine har krepert, men fordi de representerer en form for ensomhet der de står. Døde, visne og ubrukelige.  Nesten som en kjerring i førtiårs-alderen? 

Jeg trives faktisk ganske godt alene, misforstå meg rett, men noen ganger sniker deg seg inn en følelse av ufullstendighet. Som om det fins en udefinert mangel i livet, som om det er et hull i tilværelsen som ikke godt kan fylles med hva som helst.  Kanskje er det et savn etter å bety noe for  noen andre? Eller en lengsel etter å ha noen som JEG kan bry meg om?  Ikke vet jeg , men den følesen dukker gjerne opp rundt Valentines, så da kan det godt hende at den er forbundet med romantikk. 

Selv om jeg er av det pragmatiske slaget, som ikke lar meg imponere av svulstige fraser, overdådige blomster, eller ufortjente gaver, så hadde det vært artig om noen gadd å ihvertfall PRØVE å imponere meg litt...

Men bare til Valentines.  

I dag er det for sent.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

trinestenersen

trinestenersen

42, Hammerfest

Halvgammel røy med litt for mange tanker. Noen ganger må jeg bare få det sagt. Liker å strikke. Gretten bedreviter...

Kategorier

Arkiv

hits